Pirított gyorslencsi indiai ihlettel

Ígértem egy második korszakalkotó najó legyen inkább csak újszerű lencsés étket. Nekem ez jobban ízlett:D.



Hozzávalók
1db lilahagyma
fél fej fehérkáposzta
250g füstölt tofu
200g főtt lencse
1darab friss gyömbérgyökér(ez legalább annyira fura, mint az előző receptben a 2db joghurt:D, egy hüvelykujjnyi gyömbért kapott a finomság, és elég volt)
1 kanál őrőlt koriander(ilyen nekem nem volt...)
1 kanál őrőlt kömény
1 kanál kurkuma
40ml szójaszósz

1. Pucoljuk meg és darboluk fel apróra a hagymát.Vágjuk csíkokra a káposztát, és a tofut.
2.Egy serpenyőben melegítsünk olivaolajat(kihagytam ezt a lépést). Beletettem a száraz serpenyőbe hagymát és a káposztát, amíg omlós nem lett. Adjuk hozzás a lencsét.
3. A megpucolt gyömért lereszeljük egy kis tálba, és hozzáadjuk a többi fűszert. Összekeverjük, és mehet a lencsére. Kicsit összepiríítjuk, és már tálalhatjuk is. A recept indiai kenyeret ajánl hozzá, nem tudom pontosan mi az, és ezt nagyon cikinek érzem, de annyiféle kenyerük van, hogy nem tudom melyire céloz...Ami tuti, hogy hidegen is fogyasztható.

forrás: www.legumechef.com

Gyors lencse tatár

Ez nem saját recept, de kirpóbáltam és fenomenálisan finom. A lencsére volt ragasztva ez a kis cetli, amit vettem, és a 3ból két recept vegán volt. Naná hogy megcsináltam őket:D. A receptek elvileg metalálhatók Legumechef oldalán, de spanyolul, abból meg egy mukkot nem értek, ami elég bosszantó, mert nagyon jó lett colna ha egyéb hasonlót is találok... node sebaj, lássuk ami megvan:
1db uborka(én csak felet tettem, mert nem nagyon bírja a gyomrom)
1db avokádó
1db alma
120g főtt gyorslencse
2db jogyhurt(így szerepel a receptben...én sem értem, de rátettem 1 kisdobozos soyot)
citromlé
1ek apróravágott friss mentalevél
olivaolaj só

1.Vékonyan megpucoljuk az uborkát, és felkockázzuk. A recept szerint ki kell szedni a magját, de az számomra csak bosszantó pazarlás...így nem tettem meg
2. A megpucolt a vokádót ötsük le citromlével, és kocckásszk hasonlóra mint az uborkát. Az almát héjjastól daraboljuk.
3. Az eddigieket keverjük össze egy nagy tálban a lencsével. Külön tálban keverjük össze a joghurtot, a citromlét, a mentát, a sót a borsot, és az olajat.
4. Jól keverjük össze a két tál tartalmát, és jóétvágyat. (behűtve, másnap a legfinomabb.)

Púpospite

Mostanában megint elememben vagyok a konyhában. Ötletek receptek vannak a fejemben uram legnagyobb örömére:D Tegnap esti alkotásom létét az új késemnek köszönhezi:D De új kés nélkül is tuti finom lett volna.

Tészáthoz:
30dkg liszt
12,5dkg margarin

2-3evőkanál víz, hogy összeálljon a tészta

Töltelékhez
2 pohárnyi vöröslencse (sima is jó, de nekem épp nem volt olyan)
1 pohárnyi bulgur
2fej hagyma
fél üveg szárított paradicsom(felét a hozzá tartozó fűszeres olajjal összeturmixoljuk krémesre)
olivaolaj ízlés szerint
bazsalikom

bors
2 evőkanál szójaszósz
víz, amiben ez mind megfő

sajtkrémhez:
növényi sajt... nem mértem le mennyi...de 1cm széles 7cm átmérőjű volt amit apróra vágtam:D
fél deci rizstej

1 evőkanál citromlé

A tésztát összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon, majd folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük, amígy a töltelék elkészül.
A töltelékhez való alapanyagokat egy lapos serpenyőbe tesszük(így sokkal előbb mefő minden a tapasztalataim szerint) A bulgur puhult meg nálam a leglassabban, de ha sima lencsével dolgoztam volna, akkor lehet hogy ez máshogy alakul. A paradicsom kicsit később került bele, mert amikor már majdnem kész volt megkósoltam, és valahogy valami hiányzott, körülnéztem a hűtőmben, és találtam a fél üveg paradicsomot. Felkocskáztam durvára a felét. Beletettem. Megkóstoltam, és finom volt bele nagyon, de jobb lett volna ha kicsit homogénebben is el tudom benne oszlatni, ezért került bele a másikfele összeturmixolva.Remekül feldobta.
Míg hült a töltelék, elővettem a piteformát, és előkerült kicsit több mint a tészta fele. Két folpak között nyújtottam ki, így szakadt a legkevésbé, és a formábhelyezést is megkönnyítette. Jól belenyomkodtam, aztán jöhetett a töltelék. Mind. Nem volt kevés, jó púpos lett:D, uram csak elsett. Alig tudtam kinyújtani a tetejét annyira, hogy rá tudjam tenni. De végül annyira jól sikerült, hogy még maradt is egy kis darabka, amivel díszíteni tudtam. Késsel kis keresztet vágtam a közepébe, hogy a gőz távozni tudjon. Mehetett a 250 fokra előmelegített sütőbe. Ekkor álltam neki a sajtmártás elkészítésének, minden beletettem egy kicsike lábosba, addig melegítettem míg egynemű lett. Levettem, és addig kellett kevergetnem, amíg egy kicsit meg nem pirult a tészta, mert különben bebőrösödött volna, 5 perccel később kellett volna nekiálljak:D. Szóval rákentem a tetejére ezt a masszát, és addig ment vissza a sütőbe míg rá nem pirult a krém. Szerintem jól néz ki:D, és fincsi is lett. Szerintem melegen finombabb lett volna, de tegnap csináltam a mai ebédre. Készítsétek el ti is. Egy kis salátával tálalva komplett fehérjeforrás. Valami mártást még ki fogok hozzá találni, de mások javaslatát is szerettel várom.

Új társ a konyhában

Kihasználtam egy remek Lidl ajánlatot egy régi álmom megvalósítására: kerámiakésre tettem szert. Édesanyám volt a beszerző(tényleg az árát még nem adtam oda neki...holnap ezt pótoloni fogom). Köszönöm szépen Neki.
Tenap fel is avattam, a receptet is mindjárt megosztom veletek. A kés amúgy jobb mint vártam, remekül vág, öcsém még el is vágta a kezét vele:D, pedig állítólag épp csak magához érintette. Gergőm is el van ragadtatva tőle. 15 cm a pengéje, és ez a méret pont nekem való, a túl nagy késetől ugyanis nagyon félek:D.

Related Posts with Thumbnails