Hozzávalók 20 darabhoz:
- Tésztához:
- 90 g margarin
- csipetnyi só
- 40 g porcukor
- 120 g liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- Töltelékhez:
- egy csomag kandírozott gyümölcs
- mazsola
- 0,5 dl barackpálinka
- Díszítéshez
- 200 g tortabevonó
- 50 szem mandula
- A margarint, porcukrot, sót, vaníliás cukrot gépi habverővel keverje habosra, majd a liszttel gyúrja tésztává. Cipónak formázva tekerje fóliába, és 15 percig pihentesse a hűtőben. A tésztát nyújtsa 3 mm vastagra, és 4 cm-es köröket szaggasson.
- Sütőpapíros lapon 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 8–10 percig süsse, majd hagyja hűlni. A kandírozott gyümölcsöt, a mazsolát , keverje össze a pálikával, majd kiskanállal a kekszek tetejére tegyen halmokat.
- A tortabevonót vízgőzön olvassza fel, és vonja be a kekszeket, a tetejüket mandulával díszítse, és hagyja száradni.
Saját hozzászólás: készüljön föl mindenki, hogy a tésztával nehéz bánni, de megéri. A töltelék egyéni fantáziával módosítható. A csokival csak ügyesen:D!
Hát nem ellenálhatatlan?
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése