Fűszeres kenyérlepény

(Vera tudja az igazi nevét is)
Hozzávalók:
egy lágyabb variáció kedvenc kenyétrésztánkból
egy hatalmas marék friss zöldfűszer, fokhagyma, jó csipet só, bors, olaj
A zölddel jelzett összetevőet vagy mozsárban(így rusztikusabb), vagy darabológépben krémesre dolgozzuk. Ebból lesz az íztletes pesztónk.
Kelés után a kenyértésztát elterítjük egy tepsiben, kicsit vastagabban mint a pizzatésztánál. Megkenjük vastagon a pesztóval, hagyjuk még egy kicsit kelni, aztán mehet a foró sötőbe, ahol 20 perc alatt mesésre sül. Nyolcrészre vágva tálaltam.
Egy kis paradicsomszószva mártogatva mesés, bár magában sem utolsó.

2 megjegyzés:

Kata írta...

De jó ötlet! Ilyen pesztósat még nem próbáltam.

Renata Kalman írta...

Nagyon jól néz ki!

Related Posts with Thumbnails