Húsvét szombat-rizsgolyók, pároltkáposztával

Hozzávalók:

  • tészta
400g rizsliszt
100g tönkölyliszt
1 csomag élesztő
1ek cukor
  • töltelék
pritamin paprika kockára vágva
kukorica
só bors
fokhagyma

A tésztához kevés vízben cukorral és liszttel felfuttatjuk az élesztőt, és amíg várjuk hogy meginduljon a pritaminpaprikát 1centis darabokra, a fokhagymát pedig apróra vágjuk. A tültelék hozzávalóit összekeverjük, és hagyjuk állni. (Eddigre reméljük az élesztő nem futott ki a tálból)
A tészta alapanyagait egy tálban a kovásszal együtt összekeverjük, és egyenletesre dagasztjuk, majd fál óráát pihentetejük. Ezalatt a csíkokra vágott lilakáposztát feltesszük párologni. Nekem bambusz párolóm van, de bármilyen más pároló is megteszi, a lényeg hogy csak gőz érjen a káposztához. Ízlés szerint sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük.
Mikor a tésza a duplájára kelt 12 egyformarészre osztjuk, golyókatfotmálunk, amiket kilapítunk, és a töltelékből minnél többt beleteszünk, majd ismés gömbbé alakítjuk. Hogy ne ragadjon majd a pároló aljára, és hogy könnyebb legyen vele dolgozni érdemes 5x5 centis sütőpapírra helyezni a kész példányokat. 20-25 perc alatt készre pároljuk. Tálaláskor olvasztott vega pecsenyezsírral meglocsoljuk.
Ha marad ki töltelék salátaszerűen tehetjük a tányérra.

4 megjegyzés:

Bibe írta...

Na ezt asszem kipróbálom, bár kénytelen leszek módosítani egy kicsit, hogy passzoljon férjem diétájához.

Marcsi írta...

Milyen az a bambusz pároló? Képet lehet kérni róla?
Marcsi

Bibe írta...

A bambuszpároló úgy néz ki mint egy ételhordó csak éppen bambuszból, bármely kínai élelmiszerboltban meg lehet kapni.

Marcsi írta...

Köszi Bibe :)
M.

Related Posts with Thumbnails