Uram főzte!

Tegnap, a forraltbort. Fennséges lett! A receptet is maga kereste az interneten, úgyhogy most nincs más dolgom, mint egy remek linket megosztani Veletek. Amit még kiemleniék, ahogy Teleki Villányi Kékfrankos(2007) bort használtunk alapnak, ami nekem eleve nagy kedvencem. Forraltbornak sem utolsó, most igencsak jól szerepelt.


Egy hideg téli estén nincs is kellemesebb, mint egy jó fűszeres forralt bor! Már az illata is csodálatos! A forralt bor sokféle lehet. A legtöbb, amit elém tettek messze nem volt olyan jó, mint amilyen lehetett volna. Az itt leírt recept, nagyon kellemes, ne hagyja ki!
Elkészítési idő: 15 perc
Hány adagra szóljon a recept?
Hozzávalók (4 személyre)
750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
70 g cukor(vagy csak 60 is elég...)(ami nincs kiemelve, ott vagy változtattunk, vagy kihagytunk)
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
4 szelet citrom
2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban, pl a bp-i Fővám téri csarnokban, vagy a Cullinaris üzletekben; ha nincs elhagyható)
Elkészítés

0. Víztben(2dl) összeforraljuk fedő alatt a fűszereket.
1. A bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját!

2. Ha felmelegítettük, tegyük bele a szeletelt citromot, szükség esetén plusz porcukorral állítsuk be az ital édességét, és csészékbe öntve forrón kínáljuk.


Recept, és fotók származási hely: http://www.desszert.eu/forralt_bor


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails