Így jelent meg ez a recept a Dining Guide pályaművei között
Hozzávalók:
- 300g friss zöldbab
- 300g csilis tofu
- 1dl olívaolaj
- 2db közepes, zsenge karalábé
- só, ízlés szerint
- esetleg pár csepp citrom
Felteszek egy jókora lábosban vizet forrni. 1x1cm-eres kockákra vágom a csilis tofut. Hevítsünk egy kevés olajat (kb az egy dl negyedét, a többit későbbre tartogatjuk) egy lapos serpenyőben, és ebbe szórjuk bele a kockára vágott tofut. Amíg pirul, és természetesen közben fél szemünk raja van, és néha megrázzuk, összekockázzuk ugyanúgy 1x1centis darabokra a két karalábét, ami már mehet is a tálba, amiben tálalunk majd. Ekkorra körülbelül felforr a víz, amibe sót teszünk, és utána a 2-3 centiméteresre vágott zöldbabot. Mi szeretjük ha ress marad, így csak hagytam egyet rottyanni, és már szűrtem is le, és öntöttem a karalábéra. Fontos hogy jól csöpögtessük le, mert nem jó ha úszik a vízben a salátánk. Ha ügyesen tartottuk szemmel a tofut munkánk során, ekkorra mindegyik darab szépen megpirult. Most elzárhatjuk alatta a tüzet, és öntsük rá a maradék olajat, hogy ez az olaj is átvegye a finom pirult ízt, mert a tepsink még elég forró ahhoz hogy összeérlelje az ízeket, de már nem roncsolja az olajat. Ha hűlt egy kicsit, mehet a türelmesen várakozó karalábéra, és zöldbabara. Keverjük össze óvatosan, hogy ne törjön össze a tofu. Tálalás előtt még kóstoljuk meg, hogy elég sós lett-e, bár szerintem ha sót hiányolnánk próbáljuk meg előbb pár csepp citrommal egyensúlyba hozni az ízeket, mert azzal igazán kerek egészet alkot ez a gyors, könnyű finomság.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése