Bodzaszörp

Idén készítettem először, és nagy sikerre való tekintettel, több ízesítést is kipróbáltunk:
natúr, karamellás, citromfüves, mentás. Jövőre szerintem még többet készítek majd, bár most még azért van a fagyasztóban pár üveg, de hosszú jövőt nem jósolok nekik.
Az elkészítésükről nem szeretnék sokat írni, mert az internet tele van jobbnál jobb receptekkel, és én sem találtam fel spanyol viaszt az enyémekkel. 5 liter vízbe tettem fél kiló cukrot, és felforraltam. Az előkészített üvegbe tettem 5 literenként másfél vékonyra szeletelt citromot, és elosztottam az adott bodza mennyiséget az üvegekben, nagyjából arányosan. Semmi nagy hűhó. A karamellásnál a forralós vízbe csak a cukor felét tettem bele, a másik felét fél citrommal karamelizáltam, és mielőtt ráöntöttem volna a forró vizet a bodzára ezt a masszát még belekevertem.
A citromfüvesbe és a mentásba pedig a kertben szedett friss növénykéből tettünk szép nagy csokorral.
3-4  napot hagytam állni őket, utána üvegekbe szűrtem, majd megittuk:)

3 megjegyzés:

Szamóca írta...

Bizony, volt szerencsém kóstolni, tényleg nagyon fincsi. :-)

Zizi írta...

Nagyon jónak hangzik! Ha marad, hozzál Timihez egy kis kóstolót! :)

Szilda írta...

Nagy a kereslet, de ha marad visziek.:)

Related Posts with Thumbnails