Karamelás körtés árpa

Nagy Zsuzsa receptjeinek tapasztalatából, ma reggel saját ötlettel rukkoltam elő, aminek nagy sikere volt kis családom körében. Kedd reggel más nem is jöhetett szóba, mint az árpa. Természetesen este nem áztattam be, így esélyem nem lett volna ma reggel időben készre főzni az egész gabonát, így maradt a pelyhesített forma, bár ha jól meggondolom mindenki így szereti jobban minálunk.
Régóta vágytam egy csinos körte konzerv méltó felhasználására, és úgy gondoltam hogy a mai reggel megfelelő alkalom.
Hozzávalók:
100g árpa
1csipet só
25g cukor
diónyi vegán vaj
pár csepp víz
240g körtebefőtt (leve is)
fahéj
darált dió


100g árpát lepelyhesítünk, és egy csipet sóval fél liter vízben felteszünk főni. Folyamatos kevergetés mellet 15-20 perc alatt megpuhul, és ezalatt a felesleges víz is távozik.
Egy másik edényben ezalatt 25g cukrot egy diónyi vegán vajon elkezdünk pirítani. Adunk hozzá pár csepp vizet is. Amikor elkezd barnulni ráöntjük a 240g-os körtebefőtt levét. Óvatosan, hogy a kifröccsenő karamell ne égessen meg minket. Ezzel a lével még egyszer hagyjuk felforrni, majd beletesszük a körtéket is. Megszórjuk egy kis fahéjjal. Mindegyik körte darabot jól megforgatjuk a karamellben, majd elzárjuk az edény alatt a tüzet. Kb egyszerre készül ez az árpával, és már tálalhatjuk is.
Tálalásnál nagyon finom hozzá még egy kis darált dió.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails