Befőzés

Kaptunk Alíztól sárgabarackot, amindek egy részét aszaltunk, másik feléből lekvárt főztünk. A lekvárfőzés a barack kimagozása után turmixolással folytatódik mifelénk. Innentől várható módon, még mi is a főzéssel folytatjuk. Egyszercsak beleteszünk egy éppen valamennyi cukrot. A mai adag kb hármonegyed kg-ot kapott. Mikor már közel kellő sőrőségő elmossuk az előkészített üvegeket és fedőket. Ez után a sütőbe, 120 fokra kerünek az üvegek, hogy csirátlanítsuk őket. A fedőkből meg lapkalevest főzünk, hogy az is steril legyen. A kupakokkal együtt főzzük a kanalat is, amivel később kimerjük a lekvárt.
Ha megtelt egy üveg, és stimmel a teteje, akor mehet a dunsztba, minimum 2 napig. Finom pikáns, és megfelelően sűrű lett a mondtani adag. A folyamat jó móka, egy remek férjjel már élvezet kategóriába tartozik, csak nem szabad rágörcsölni.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails