A levesek nem tartoznak a legfontosabb ételtípusanik közé új étrendünkben, mert túl lédúsak, és ezzel megnehezítjük gyomrunk emésztési mukáját. DE én imádom a leveseket, ezért valamit kellett alkotnom, hogy a kecske is jóllakojon, és a káposzta is megmaradjon. Annyira jól sikerült, hogy szinte minden hétfőn az eszem. Hogy miért pont hétfőn? Mert Gergőnek még marad ebéd hétvégéről, magamnak meg valami gyors kell, amit nagyon nagyon szertek, mert különben nem eszem semmit......vagy mindent. De a Kedvencleves megoldotta a gondot. Nem tudom ismerős e valakinek a ramen szó. Nem akarok butaságot írni, de annyit tudok, hogy ázsiai sűrű leves. Eredetileg egy egész éjjel főtt húsalaplé sok különböző feltéttel dúsítva alkot isteni levest, sok tésztával. Hogy néz ez ki mifelénk, húsalaplé nélkül? Hát egy max egy órán át főzött fűszeres sűr zöldségleves készül, egy kis kukoricakemépnyítővel besűrítve, majd a legvégén belemegy egy hatalmas adag tészta. Ebben számomra még az is nagy öröm, hogy lehet enni evőpálcikával, és kisméretű fakaállal, mert a nikkelérzékenységem miatt igyekszem minnél kevesebbet enni fémevőeszközökkel. Evőpálca előnyben:D
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hát ez igazán szuperül néz ki. :) nyami-nyami..
Követelem a pontos receptet!!
Megjegyzés küldése