Pattog, robban, én meg izgulok

No ennyire nem vészes a helyzet. Leginkább a pattog az igaz. Épp itt mellettem, a kokorica, Gergőm meg rángatja ezerrel, nehogy leégjen. Én meg tényleg izgulok.
Újabban folyton pattogatott kukoricát ennék, és zacis gyorskukorica nem fér az elveinkbe. Drága uram, azonban meglepett biopokornnal. Meglepődtem, és nagyon jól esett a figyelmessége, de fogalmam nem volt hogy kell elkészíteni(neten sem leletem...bár nem vagyok jó kereső). Gergő szerint serpenyőben kevés ovasztott növényi vajon, és kész. Most jött el a pillanat, amikor kipróbáltuk. A dolog gyosaságáról a annyit, hogy amikor elkezdtem olvasztani a vajat, akkor kezdtem el a bejegyzést, most meg már esszük javában, mindektten, pedig Ő nem is kért:D. A vajba tettem sót, kakukkfüvet, és fokhagyma port. Bánhattam volna bártrabban a fűszerekkel. Már most agyalunk, hogy a következő adag pl hogy is legyen csípős. Nagyon lelkesítő, és már nem izgulok.(ja az izgalomra némi magyarázat: minen éredekesebb új kajánál képes vagyok nagyon izgulni....néha a nem újaknál is)
Hozzávalók:
25g növényi vaj
fűszerek izlés serint
100g kukorica
3 perc, nem mikróban, hanem olyan serpenyőben, aminek van teteje. Kicsit érdemes rázogatni, hogy nehogy legéjen. De ilyet még nem ettetek! Pattogásra fel!

3 megjegyzés:

Kata írta...

Szia, én is szoktam pattogtatni, igaz, nem bio (vagy nincs ráírva...), de olyan ömlesztett kukoricát. Egyetlen problémám nekem is a fűszerezés, mert azt vettem észre, hogy hiába növelem a fűszerek mennyiségét, nem veszi fel a kukorica, hanem ott marad az edény alján. Ha találtok megoldást, örülnék neki.

Unknown írta...

Na ebben van valami...gondolkodom... a sót utólag pótoltam....de nem adom fel agyaljunk együtt:D

szazala írta...

Nem kell mindent túlbonyolítani!Élvezzétek a natúr,természetadta ízt!Pláne,ha bio!!

Majd a saját birtokon termelhetsz bőségesen!:)

Related Posts with Thumbnails