Paradicsomos padlizsám


Sokat járunk görög kifőzdékbe, hisz náluk mindig lehet számítani finom, és húsmentes kajára. Nagy kedvencem a falafel, aminek otthoni elkészítése még sosem sikerült mutogatni valóan. Bár rajtam kívül mindenki elégedett volt vele. De most nem erről a fasírtféleségről szeretnék beszélni. Mai választásom a paradicsomos padlizsános talán leginkább ragu... Fontos hogy eltaláljuk a megfelelő állagot, legyen sok petrezselymünk, mert az a lelke, és fő fűszere.


Hozzávalók:
2db érett padlizsán
1 fej hagyma
4dl paraicsom lé
5db egész paradicsom(vagy egy konzerv)
3csokor petrezselyem
só bors, fokhagyma(ízlés szerint)


A hagymát csíkokra vágom, és vizen megprásolom, amíg üveges lesz. Ráteszem a kockára vágott padlizsánt(pucolni nem kell), és így együtt párolom őket tovább. Érsemes már ilyenkor megsózni egy kicsit, mert akkor kiengedni a saját levét is, és abban párolva igazán ízletes lesz.  Amikor kezd elfőni a víz, beletesszük a paradicsomlét, és a nagy darabokra vágott paradicsomot. Jól összefőzzük őket, és közben ízlés szerint fűszerettük. Az apróra vágott petrezelymet, és fokhagymát  csak a legvégén keverjük bele, hogy az ízek megmaradjanak. Köretnek jázminrizst készítettem, de én rizsmániás vagyok. Mostanában nagyon nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy mindig tálaljak nyerset is  egy egy menüben, így az itt sem maradhatott el, caciki formájába bújtattam. Igazi görög lakoma volt.

1 megjegyzés:

Kata írta...

Boldog új évet Nektek is!! :o)

Related Posts with Thumbnails