Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1 ek. méz
- 4 ek. víz
- 10 dkg vaj
- 1 mokkáskanál só
- 0,5 dl tejszín
- ecet
- A cukort a vízzel és a mézzel egy edényben addig hevítjük, amíg karamelizálódni nem kezd. Amikor már aranyszínű, levesszük a tűzről az edényt, és hidegvízbe állítjuk.
- A karamellhez keverjük a sót, pár csepp ecetet és a vajat. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángod addig melegítjük, amí a tejszín be nem sűrűsödik.
Ez a keverék leginkább a tejkaramllára hasonlít, és minnél lágyabbat szeretnénk, annál több tejszínt tegyünk bele.
Ha kemény karamllel szeretnénk dolgozni, akkor a műveletnek csak az első pontjára van szükség, és az ott szereplő hozzávalókra.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése