Karamell öntet

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 1 ek. méz
  • 4 ek. víz
  • 10 dkg vaj
  • 1 mokkáskanál só
  • 0,5 dl tejszín
  • ecet
  1. A cukort a vízzel és a mézzel egy edényben addig hevítjük, amíg karamelizálódni nem kezd. Amikor már aranyszínű, levesszük a tűzről az edényt, és hidegvízbe állítjuk.
  2. A karamellhez keverjük a sót, pár csepp ecetet és a vajat. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, és kis lángod addig melegítjük, amí a tejszín be nem sűrűsödik.

Ez a keverék leginkább a tejkaramllára hasonlít, és minnél lágyabbat szeretnénk, annál több tejszínt tegyünk bele.
Ha kemény karamllel szeretnénk dolgozni, akkor a műveletnek csak az első pontjára van szükség, és az ott szereplő hozzávalókra.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails