skip to main
|
skip to sidebar
Hozzávalók, 4 személyre:
- 4 szép szelet lazacfilé
- 1 db citrom
- olivaolaj
- só
- bors
- A lazacfilék bőrét eltávolítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél citorm levével lelocsoljuk.
- A citrom másik felét felkarikázzuk.
- Serpenyőben olivaolajat hevítünk, majd a citromkarikákat előpirítjuk benne.
- Amikor kellően felforrósodott, beltesszük a lazacszeleteket. A lazacsütés titka, hogy csak egyszer szabad megfordítani, akkor biztosan nem szárad ki. Ahhoz, hogy ezt kivitelezni tudjuk, az első oldalon való sütésnél addig ne nyúljunk hozzá, amíg a szelet 2/3-ánál nem látjuk a színváltozást(3-4perc). Ha ez már jelentkezik, lehet megfordítani, még 2 perc, és tálalásra kész.
- Köretnek könnyű friss salátát javaslok hozzá, vagy párolzöldséget
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése