Natúrlazac

Hozzávalók, 4 személyre:

  • 4 szép szelet lazacfilé
  • 1 db citrom
  • olivaolaj
  • bors
  1. A lazacfilék bőrét eltávolítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és fél citorm levével lelocsoljuk.
  2. A citrom másik felét felkarikázzuk.
  3. Serpenyőben olivaolajat hevítünk, majd a citromkarikákat előpirítjuk benne.
  4. Amikor kellően felforrósodott, beltesszük a lazacszeleteket. A lazacsütés titka, hogy csak egyszer szabad megfordítani, akkor biztosan nem szárad ki. Ahhoz, hogy ezt kivitelezni tudjuk, az első oldalon való sütésnél addig ne nyúljunk hozzá, amíg a szelet 2/3-ánál nem látjuk a színváltozást(3-4perc). Ha ez már jelentkezik, lehet megfordítani, még 2 perc, és tálalásra kész.
  5. Köretnek könnyű friss salátát javaslok hozzá, vagy párolzöldséget

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails