Kölesgolyó

Hozzávalók:

Golyóhoz:

  • 25dkg köles
  • csipet só
  • 1dl narancslé
  • izlés szerint méz, vagy egyéb édesítő
  • egyéb fűszerek tetszés szerint
Töltelékhez:
  • 20dkg magozott datolya
  • 1dl forró víz
  • (szerintem más aszaltgyümölcsből is finom lehet, de még nem próbáltuk)
Díszítéshez:
  • mák
  • mogyoró, mandula, dió
  • kókusz

Elkészítés:
A kölest lassan, apránkénti víz hozzáadaással ragacsorafűzzük, és amikor már majdnemkész van ráöntjük a narancslét, és minnél szárazabbra főzzük, hogy még ne égjen le.
A töltelékhez a forróvízbe beáztatjuk a datolyát, és amikor már kicsit megpuhult beleöntjük az egészet a turmixgépbe. Sűrűn folyó lekvárállaggal a legkönnyebb dolgozni. Ha Hígabb datolyával, ha sűrűbb vízzel javítsuk ki a bakit.
Tenyerünket bevizettük, belesimítunk egy adagot a kölesmasszából, közepére tesszünk a töltelékből, és csinos golyókat formálunk.
Végül megforgatjuk a díszítő hozzávalók valamelyikében.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails