Hozzávalók:
Golyóhoz:
- 25dkg köles
- csipet só
- 1dl narancslé
- izlés szerint méz, vagy egyéb édesítő
- egyéb fűszerek tetszés szerint
- 20dkg magozott datolya
- 1dl forró víz
- (szerintem más aszaltgyümölcsből is finom lehet, de még nem próbáltuk)
- mák
- mogyoró, mandula, dió
- kókusz
Elkészítés:
A kölest lassan, apránkénti víz hozzáadaással ragacsorafűzzük, és amikor már majdnemkész van ráöntjük a narancslét, és minnél szárazabbra főzzük, hogy még ne égjen le.
A töltelékhez a forróvízbe beáztatjuk a datolyát, és amikor már kicsit megpuhult beleöntjük az egészet a turmixgépbe. Sűrűn folyó lekvárállaggal a legkönnyebb dolgozni. Ha Hígabb datolyával, ha sűrűbb vízzel javítsuk ki a bakit.
Tenyerünket bevizettük, belesimítunk egy adagot a kölesmasszából, közepére tesszünk a töltelékből, és csinos golyókat formálunk.
Végül megforgatjuk a díszítő hozzávalók valamelyikében.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése