Zöldséges szamósza

Most egy újabb saját ötlettel állok elő, melynek megszületésében rengeteg apró hatásnak van nyoma.
1.Vasárnapi útravalóra volt szükség.
2.még mise előtt összegyúrtam a pitetésztát, hogy majd abba teszünk valami finomságot, és mire hazaérünk jól meg is kel.
3.Bucsu volt a városban, ahol nekem eddigi életem során nagy kedvencem a hotdog volt, ami most erőst tiltólistára került, de hazafele kitaláltuk, hogy fogunk reformhotdogot csinálni, de az egyelőre titok.
4. Utcánk tetején ráeszméltünk, hogy jobb lenne ha nem tudna kifolyni a pitából a bennelévő útközben.
5. Maradékokat illet felhasználnia töltelékhez.
Szumma, így lett a ptából szamósza egy mise alatt:)

Hozzávalók:

Egy adag pita tészta (12 nagy szamószához)


Töltelékhez:
fél kocka fagyasztott spenót(250g)
egy jó marék mirelit zöldborsó
szamószánként egy darab zöldségfasírt(nekem a fagyasztóból)
egy pohár lencse
2 nagy fej hagyma felkarikázva
só+egyéb fűszerek izlés serint


Elkészítés:
A töltelékhez felrakom főni bő vízben a megmosott kölest, izlés szerint fűszerezve. Amikor forr a víz, hozzáteszem a fél kocka spenótot, ha az elolvadt, akkor jöhet a zöldborsó.
Amíg ez fődögél magában, addig kinyújtom a pitatészta golyóit, nagyobb tányér méretűre, (2mm vastag, ha valaki több kicsit szertne, ez a méret az ami fix). A fekarikázott hagymából bőségesen teszem kindegyiknek az egyik oldalára, rá egy-egy fasirtot, majd (ha megfőt) jöhet a spenótos szósz. Ha kész vannak, a tésztatányérká
k üres felét ráhajtjuk a töltelékre, és jól bezárjuk, hogy ne follyon ki. Kiolajozott tepsin nagyon meleg sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Nagyon fincsi, laktató. Persze más töltelékkel is készülhet, majd én is beírom a további ötleteimet ha lesznek.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails