Hamár kovász, legyen zöld!

Nagymamáméktól kaptunk uborkát (is), ami a kertjükben termett, és nagyn, nagyon finom. Kigondoltam, hogy elkészítem belőle életem első koviubiját. Nem nehéz: ubi megmos, bevág, megfelelelő üvegbe be,fokhagyma, kapor, kenyér rá, víz forral só bele, és itt jött a baki. Anya szerint forrón rá, Gergő szerint 50 fokosan rá. Ilyenkor aztná dönsön az ember lánya/felesége kire hallgasson. Férjem nyert, hogy a vitaminok enzimek ne sérüljenek, de ha nem fog ropogni, nem kegyelmezek a vitaminoknak, mert ropogva szeretem.
A fűszerezést azért még kifejtem: most maradtama klasszikusnál: izlés szerint kapor só fokhagyma. Következőkben jöhet majd a kísérletesés, ha az alapötlet beválik:D CSAK ROPOGJON!!!2 nap, és beszámolok.

3 megjegyzés:

Varázsmogyoró írta...

Ha megjegyezhetem, a kenyeret pirítsd meg kicsit úgy tedd az üvegbe, mert akkor még fincsibb lesz. Ha gyors ubit akarsz, akkor meg alulra is tegyél kenyeret, mert akkor hamarabb "megerjed" az egész.
Üdv, Vm.

Unknown írta...

hű, köszönöm a tanácsokat, kipróbálom.Mindkettő helyen kirítós legyen? szerinted az számít hogy fehér vagy barnakenyér? bár a logikám szerint fehérrel gyorsabbnak kell lennie...a magas sikértetalom végett.

Varázsmogyoró írta...

Én még csak fehérrel csináltam, nem próbáltam a barnát. Igen, alul felül pirítós, nekünk az nagyon bejött! Imádom a koviubit, még a levét is hidegen (persze csak mértékkel, mert gyors emésztést produkálhat, gyaktap!)

Related Posts with Thumbnails