Kovásztory

Mostanában kovászoskenyereket sütök, egy kedves barátunknak, meg így már akkor magunknak is, hogy one kelljen duplán dagasztani. 

Egy alkalommal párom itthonfelejtette a kenyerét, és vennie kellett a boltban. Ő is olyat vett, ami nem élesztős. Megnéztem az összetevőit, és komló is a felsoroltak között volt.  Nekem sem kellett több, a következő kenyeret víz helyett komlóteával készítettem. 8órát kelt. Nem lett túl levegős, de finom. A kiváncsiságom azonban nem hagyott nyugodni, és rákerestem a KOMLÓ KOVÁSZ szóracikkre Googliban.  Az első találatot megosztanám veletek, mert nagyon nagyon hasznosnak találtam, és engem magával ragadott:
www.freestart.hu/blog/hajno1/post128475
a próbálkozásaim eredményességéről majd a továbbiakban olvashattok, és rermélem ti is kedvetkatok!

2 megjegyzés:

Kata írta...

Szilda, dobj egy mail - t, hogy elküldhessem a Sheese - es dolgot! Köszi! (Nem találtam sehol az email címed :o(

Renata Kalman írta...

szia!
Komlóval tavaly sütöttem sokszor kenyeret, komlóteával (lével), ízlett. Egy ideje elfelejtődött, de szeretném újra feleleveníteni.

Related Posts with Thumbnails