Sólett

Ezzel a recepttel, és sok sok mással már réges rég adós vagyok. Felpörögtek körülöttem az események, és választanom kellett, hogy vagy leírom a terveimet kedvenc blogjaimban, vagy megvalósítom őket. Az utóbbi mellett döntöttem, de ma végre pötyögéshez is jutottam.
A falusi krumplit szoktam én emellé a fantasztikus főétel mellé tenni. Tudom én hogy sokaknak fura, hogy a sólett mellé köretet teszek, de mi úgy szeretjük:D

Hozzávalók:
2 csésse apróbab(én csak azt eszem meg)
1 csésze árpa
3 sárgarépa
2 fehérrépa
3 fej hagyma
3-4 dl paradicsompüré(attól függően milyen sűrű)
fafülgomba(nem vagyok az olyan mintha dolgok híve, és nem is azért került eredetileg bele, de mostmár csak mű csülökbőrnek hívjuk:D)
gabonakolbász(a füstös ízélményért)

bors
oliva olaj
fokhagyma

Elkészítés:
Éjszakára ásztassuk be a babot
Másnap a tervezett tálalás előtt 2 órábal öntsük össze a hozzávalókat, és kezdjük el főzni(ha egy mód van rá olyan edénybe, amit később sütőbe tehetünk). (víz kelleni fog még hozzá). Amikor fél órája fő, kostóljuk meg. Kalkuláljuk bele az ízbe, hog ymég sűrűsödni fog, és minden jobban összeírik majd a sütőben. Ennek fényében fűszerezzük utána. Ha renndben találjuk az ízvilágot, akkor mehet a sütőbe, max "hangerőn" és 1 óra múlva maximum már tálalhatjuk is. Szerintem nagyon hálás, és egyszerű recept.

3 megjegyzés:

Renata Kalman írta...

Kedves Szilda!
Ha meglátogatsz, a legutóbbi bejegyzésben a kedvenc szakácskönyveimről írtam, s Téged jelöltelek meg, akinek továbbadnám ezt a körkérdést. Ha van kedved, írjál róluk...

Névtelen írta...

Hú, nem szeretem a sólettet, de ezen a képen olyan guszta, hogy erősen megkívántam! :))

Unknown írta...

sose szerettem a sóletett:D de rájöttem, hogy az a kulcs, hogy olyanra csináljam, ahogy szeretem...

Related Posts with Thumbnails