Baj van a karobbal!!!

Ez a kétségbeesett felkiáltás ébresztett tegnap reggel. Az előzményeket érdemes elmondanom a történet könnyebb megértése érdekében. Este zserbót csináltunk, de akkor már nem tudtuk a mártást is rátenni, mert késő este volt, és azt csak hidegen lehet rátenni.
Reggelente Gergő szokott gondoskodni a kajáról, a recept elő volt készítve, és nekiállt a karobüntet elkészítésének. Nem a tervek szerint alakult a dolog, mert a karob a margarinnal sehogy nem akart egynemű elegyet alkotni. Ez volt a baj...
A zserbó elkészítése meglepően egyszerű:
Hozzávalók:
40dkg liszt
20dgk margarin
2ek nádcukor
1/2 csomag sütőpor
2,5dkg élesztő
víz, vagy növényi tej

30dkg dió
30dkg baracsklekvár


Annyi vizet/tejet adunk a tésztához, hogy jól nyújtható legyen. Vegyük 3 részre, mindegyiket nyújtsuk ki. Tegyük az egyik lapot egy tepsi aljára, kenjük meg a lekvár felével, és szórjuk rá a dió felét, majd még egy tészta, és végül még egyszer: töltelékek, tészta. 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt jöhet a karob, ami nálunk nem egészen a tervek szerint alakult, de nagy merészen, én megkentem azzal a csomóval a tetejét ami a margarinban keletkezett. Jól kenhető volt, szápen egyenletesen el tudtam osztani, és ami mégjobb, fincsi is lett. De a fura kinézete a főzőtálban nem változott. Így készült:
15dkg margarin
5-10 dkg nádcukor
5dkg karob
1 kk cikória kávé
Kevergetve összecsomósítottuk:D, majd megkentük vele a sütit.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A világon semmi baja sem volt annak a karob öntetnek! Vagy csak jól álcázta magát :) És hát a süti pazar volt...
Marcsi

Related Posts with Thumbnails