Egy nem szülinapi torta


Csütörtökön desszertkészítő napot tartottam és készült

LÚDLÁB TORTA!
Napfényes Élet Alapítvány süteményes könyvét követtem szóról szóra szinte, kivéve a legvégén, mert elfogyott a karob.

Piskóta:
Itt a recept szabad választás ad: bármelyik bevált piskótarecept jó, plusz 5-6 evőkanál karobbal. Én a kettes számút választottam a könyvből, mert Gergő szülinapjára olyat készítettem, és mindenkinek agyon ízlett, persze még azt sem írtam be, én hanyag...
1bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre búzadara
1 bögre darált dió, mák vagy mogyoró(nálam dió)
1ek szódabikarbóna
1,5 bögre növényi tej
A hozzávalókat összekeverjük, 1 órát pihentetjük, kikent tepsibe öntjük, és 170 fokon 50 perc alatt megsütjük.(torta esetén 20cm átmérőjű tortaformát használtam). 3 fele vágtam miután kisült. Szép magas lett, így könnyen ment.

Krém
5dl rizstej
15-20 dkg meggy(magozott)
6dkg karobpor
6dkg kukorica keményítő
150 ml szójatejszín(nálam szójatej, tejporból kicsit sűrűbbre keverve)
15dkg porcukor(na az felejtős, egy kevés kristálycukor ment bele)
15dkg növényi margarin

A karobport és a kukoricakeményítőt összekeverjük, a rizstejjel felfőzzük, és hagyjuk kiülni. A margarint a cukorral és a tejszínnel habosra keverjük, majd a két krémet hidegen összekeverjük. Beleforgatjuk amegyet, és jó vastagon megkenjük a pikótarétegeket. Hál istennek nekem maradt sok krém, így a külsejét is ezzel kentem meg, mert amúgy karobmázat javasol, ami a zserbón is volt de az utolsó 5 deka került a krémebe...






6 megjegyzés:

Marcsi írta...

Mostanában folyton csorog a nyálam, ha nálad olvasok. Ajjaj...
Marcsi

Szilda írta...

Ajánlom a tettek mezejére lépést:D, annyira jó érzés!

Renata írta...

Szia!
Én is elkészítettem nem is olyan rég :)
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2008/12/ldlbtorta.html

Csilla írta...

Fini volt nagyon!!! Köszönjük!:)

Dóri írta...

Ez nagyon finomnak néz ki. Nagyon megkóstolnám.

Pilchard írta...

Szia.A tésztájába nem kell cukor vagy méz vagy ilyesmi?

Related Posts with Thumbnails