Vegán zsír

Karácsony utáni csöndes napokban elkészült ez eddigi egyik kedvencem. A VEGÁN ZSÍR! Olvasgattam róla másoknál is, de amikor végül nekiálltam, akkor bevonultam a konyhámba, és nekiálltam a saját fantáziámmal. Kókuszzsír volt az alap, amit megolvasztottam. Amikor megolvadt egészen, akkor azonnal levettem a tűzről, és úgy tettem hozzá minden mást. Oliva olajat, pirospaprikát, sót, borsot. Most elsőre csak ennyit. Aztán öntöttem egy tálba, és vártam hogy hűljön. Este már kóstoltuk is, és lehetne fűszeresebb, de én így is oda vagyok érte. Most is épp azt nassoltam reggeli és ebéd között. Lila hagymával. Szeretem:). A fotón, a következő receptben olvasható saját fehér kenyérrel tálaltam.
Pontos mennyiségek:
250g kókuszzsír
1dl olivaolj
A fűszereket nem ecsetelem, nem is tökéletesre sikeredett, és úgyis ízlés kérdése.

3 megjegyzés:

siccike írta...

Én is imádom a vegazsírt, egyik nagy kedvencünk!:-)

siccike írta...

Ja, láttad, hogy benne vagyunk a januári Ideál Magazinban?:-) (Te, Vera, Dulmina, Fűszerkert, és én:-)

Szilda írta...

Nemláttam, de akkor itt az ideje meglesni. Nem is tudom mi az a magazin:D.

Related Posts with Thumbnails