Az én 3 az 1-ben kávém:)

Nem szeretem a kiszámíthatatlan minőségű kappucsinókat. Mióta babát várok azonban nagyon alacsony a vérnyomásom, és rákényszerülök a Pesten töltött napok alkalmával a kávézók ajánlataira. Azaz rákényszerültem eddig. Rájöttem, hogy magammal vihetem a csodálatos itthoni kávémat.
Két féle kávét szeretek, az egyik a firssen pörkölős gyorskávé, de ilyen gépem nincs itthon. Illetve szeretem az Amway instatn kávéját. Ehhez nagyon könnyen hozzájutok, így ezt teszek a saját uticsomagomba. Ezen kívül kerül bele növényi tejpor. Ami persze nem maradhat ki a cukor.  Lássuk az én pontos arányaimat.

1tk instantkávé
3tk rizstejpor
1db barna kokcka cukor

Azon kellett a legtöbbet godolkodnom, hogy mibe is tehetném. Kindertojás "sárgájába" nem fér bele. Viszont legújabb kedvenc paradicsomsűrítményem egy csinos kis csavaros üvegben kapható. Sok fogy. Az üvegeket gondosan elrakom az első darabtól, mert mindig jól jöhet még valamire. És tessék, már használom is őket:).

3 megjegyzés:

bodza írta...

Szia :) Hozzád hasonlóan, nagyon ritkán vetemedek arra, hogy kávét igyak. Általában egy bizonyos capuccino amit megiszom, de azt is tejporral, 1-1 arányban, szóval borzasztóan lájtos verzióban. Amikor azonban úgy érzem, hogy kell a kávé, akkor a nescafe gold-ot szeretem, de nem az itthon kaphatót, hanem amit Ausztriában árulnak. Meg nem tudom mondani mi benne a más, mégis az finomabb. Keverési arány: 1 tk. nescafe gold, 3 tk. tejpor. Amivel pedig feldobom: 3 cm keserű holland csoki. Olyan, mint a csokipasztilla, csak lapos rudacskákban lehet ,,kapni''. :) de az már nagyon luxus verzió és ritkán fordul elő. Amúgy az üveges megoldásod nagyon praktikus, hasonló módon tárolom én is a munkahelyemen a hozzávalókat, kis üvegekben mindent külön tárolok és a bögrében keverem össze.

Unknown írta...

Otthon nálam is külön vannak tárolva, de mivel egész nap úton vagyok rákényszerülök az uticsomagra is:)

Ottis írta...

Kellemes Húsvéti Ünnepet kívánok !

Related Posts with Thumbnails