Csokicsoda meglepivel

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • Tésztához:
    • 90 g margarin
    • csipetnyi só
    • 40 g porcukor
    • 120 g liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
  • Töltelékhez:
    • egy csomag kandírozott gyümölcs
    • mazsola
    • 0,5 dl barackpálinka
  • Díszítéshez
    • 200 g tortabevonó
    • 50 szem mandula
  1. A margarint, porcukrot, sót, vaníliás cukrot gépi habverővel keverje habosra, majd a liszttel gyúrja tésztává. Cipónak formázva tekerje fóliába, és 15 percig pihentesse a hűtőben. A tésztát nyújtsa 3 mm vastagra, és 4 cm-es köröket szaggasson.
  2. Sütőpapíros lapon 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 8–10 percig süsse, majd hagyja hűlni. A kandírozott gyümölcsöt, a mazsolát , keverje össze a pálikával, majd kiskanállal a kekszek tetejére tegyen halmokat.
  3. A tortabevonót vízgőzön olvassza fel, és vonja be a kekszeket, a tetejüket mandulával díszítse, és hagyja száradni.
Saját hozzászólás: készüljön föl mindenki, hogy a tésztával nehéz bánni, de megéri. A töltelék egyéni fantáziával módosítható. A csokival csak ügyesen:D!
Hát nem ellenálhatatlan?


0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails