Piros savanyú csirka

Hozzávalók 2 személyre/ pár nap:

  • 6db csirkeszárny
  • 1/2kg savanyúkáposzta
  • 5dl tejföl
  • 1db nagyobb fej hagyma
  • 3-4gerezd fokhagyma
  • Fűszerek: só, pirospaprika, rozmaring, zálya, petrezselyem



  1. Vágjuk félkarikákra a hagymát, és durvára a fokhagymát!
  2. Tegyük egy nagy tálba a savanyúkápos ztát, és a tejfölt! Jól keverjük össze!

  3. Rakjuk a hagymákat és a fűszereket a káposztára, és jól keverjük össze!

  4. Káposzta felét tegyük egy jénai edény aljára (egy kis olivaolaj mehet alá), a káposztára fektessük a szárnyakt(csak besózzuk), majd annak a tetejére mehet a maradék káposzta.
  5. Tegyük a jénaira a tetejét, és mehet a sütőbe, 2 órára közepes hőfokon.

  6. Már csak a tálalás van hátra. Jóétvágyat!

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails