Hozzávalók 40 darabhoz:
3 dl tej 10 dkg vaj 16 dkg liszt 3 db egész tojás 12 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is) 1 kávéskanál só 1 csomag sütőpor |
Elkészítés: A 3 dl tejet a vajjal forrásig hevítem, majd beleszórom a sóval, sütőporral elkevert lisztet, és addig főzőm, hogy a kanálról elváljon. Miután kihűlt a masszám, hozzáteszem a tojásokat és a sajtot, majd ezekkel a hozzávalókkal is jó alaposan eldolgozom. A kész pogácsatésztát teáskanállal sütőpapírra kupacolom, a tetejüket megszóróm reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
Saját hozzászólás: a tészta furán idnul, de finom lesz nagyon, és roppant gyors. A második adagot, én megbolondítottam egy kis rozmaringgal és zsályával, ami feltobta egy kicsit. Teljeskiörlésű lisztből készült a képen látható példány, de családnak még az a része is oda volt érte, aki ezt amúgy nem szereti.
Tányér vagy tálca? Kinek mi tetszik...
2 megjegyzés:
Húú, lehet, hogy bevállalom ezt a pogit, egyszerűnek tűnik!
Bátran, pofon egyszerű, nem lehet elrontani. Azt hittem a liszbeleöntésnél óvatóskodni kell, de semmi szükség rá, csak zuggy bele ami kell. Muti majd fotót!:D
Megjegyzés küldése