Hozzávalók, egy kellemes adaghoz:
- 25dkb liszt (akármilyen, én teljeskiőrlésűből szoktam választani valamelyiket)
- 1 tojás (ha van maradék fehérje, vagy sárgája, akkor tökéletesen megfelel)
- annyi víz, hogy gyúható tészta legyen, nincs 1dl
Tálba teszem a hozzávalókat, és jól összedolgozom. Kicsit pihentettem, mielőtt a géppel nyújtani kezdeném. Ha nem volt türelmem a kidolgozáshoz, akkor párszor újragyúrom, és átegnedem többször a legvastagabbra nyújtón.
Attól függően, hogy mire szeretném majd használni válsztom meg a nyújtás végső vastagságát, és azt, hogy a nyújtás után milyenre darabolom. (ezeket igyekszem majd az adott tésztaételnél nem elfelejteni feltüntetni, ha mégis ilyesmi adódna reklamáljatok)

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése