Kockás süti


Hozzávalók 4 rúdhoz-hoz:

Sárga tésztához:

  • 16 dkg Rama margarin
  • 16 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 12 dkg finomliszt
  • késhegynyi sütőpor

Barna tésztához:
  • 16 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor


Töltelékhez:

  • 30 dkg baracklekvár


Mázhoz:
  • 20 dkg porckor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg Rama margarin


Elkészítés:

A sárga tésztához a puha margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és sütőport.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a kikevert tésztába forgatjuk. Egy nagy tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és egyenletesen elsimítjuk be
nne a tésztát.
Előmelegített sütőben közepes lángon 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg sül, a barna tésztát is elkészítjük a kakaóport is hozzáadva.Ha a sárga tészta megsült, óvatosan egy nagy tálcára borítjuk. Ugyanígy megsütjük a barna tésztát is. Amikor kihűltek, a tésztalapokat hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral megkenve összeragasztjuk: a sárga lapra tesszük a barnát, arra ismét sárga, végül megint barna.Az így kapott sütemény tetejére egy nagy tálcát borítunk, és 2 kg nehezékkel 3/4 órán keresztül lenyomatjuk.A nehezéket levéve a süteményt 8 db kb 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. Az így kapott szeleteket ismét váltakozva (sárgára barna kerüljön) lekvárral összeragasztjuk. 1 rúd 4 szeletből áll.Az így kapott süteményt ismét préseljük fél órát.A kész rudakat csokimázzal vonjuk be. Ehhez a hozzávalókat 3 evőkanál vízzel elkeverjük, és lassú tűzön megmelegítjük, de forrni nem hagyjuk. Még melegen a tészta tetejére és oldalaira kenjük. Ha megdermed a máz, felszeleteljük, és tálaljuk.

A ragasztgatás alatt álló rudak


----------------Ildimódi------------------ Szildamódra--------------

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails