skip to main
|
skip to sidebar
Hozzávalók, 4-6 személyre:
- tészta 20dkg lisztből
- 50 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 3 db tojás
- cukor/méz ízlés szerint
- fahéj
- reszelt citromhéj
- fél fitrom leve
- mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
- A tésztát már a gyúrásánál ízestettem egy kis reszelt citromhéjjal, és mézeskalács fűszerkeverékkel.
- A legvékonyabbra nyújtottam, amire a gépen lehetőség van.
- A kuglófformát kiolajoztam, és körbe kiraktam a vékony tésztalapokkal, úgy, hogy kicsit túllógjon, hogy majd a tetejére vissza tudjam hajtani.
- A maradék tésztát vékonymetéltre vágtam.
- Egy nagy tálban összekvertem a tojások sárgáját, a cukort, a tejfölt, a túrót, még egy kis fűszert, és egy kis citromlét. Ebbe belekevertem a metélt tésztát.
- A tojás fehérjéből kemény habot vertem és óvatosan az előző masszához kevertem.
- Ezt a keveréket a kuglófformába öntöttem, és ment is a sütőbe. 30-35 perc alatt készresütöttem.
- Amíg nem hül ki, a formát lefele fordítva pihentetjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése