Hozzávalók:
6 pohár liszt(ízlés szerinti összeállításban)
víz igény szerint
1tk méz
5g prélesztő
só
olajos magvak
Elkészítés
Az élesztőt a mézzel és kevés vízzel liszttel felfuttatom. Ha felfutott beletesszük a többi hozzávalót. Annyi víz kell hozzá, hogy egy lágyabb de nem ragadós kelttésztát kapjunk. Jól átgyúrjuk, hogy szép egységes legyen a tésztánk. Egy nagyobb hengert formálunk belőle, kiolajozott őzgerinc közepébbe tesszük, tetejét kicsit bevadgossuk Forró sütőben 15 percig sütjük, majd még 20 percig takarékon.
Kézzel kenyér
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Na, de hány fokon, kérem? :o) Áruld el légy szíves, mert szeretném kipróbálni! köszi!
Hát az a helyzet, hogy ezzel én hadilábon állok, nekem villanytűzhelyem van, nyolcasig számozva az első negyed óra nyolcason megy, úgy hogy előtte jóval bekapcsoltam már, utána meg leteszem hatosra... ennél pontosabbat sajna nem tudok...:(, pedig mondanék hidd el...
Jó ez kiindulásnak, köszi! ;o)
Megjegyzés küldése