Ami nálam dióval készült. Hogy miért? Mert szeretem, meg mert naponta másfél vödörrel szedünk össze hál' Istennek a kertben és még a tavalyiból is van, és mert a párom éppen pucolt éppen akkor. De a lényeg, hogy más sokszor próbáltam ilyesmit csinálni, de mindig olyan kemény lett, hogy embert lehetett volna ölni vele, olyan kemény volt. De most, nem. Szóval ezt a receptet így már megéri kitenni a blogra is:DTészta
- 40dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (tényleg csak ezzel az igazi)
- 10dkg növényi margarin (én napraforgó olajból tettem bele 1dl-t)
- 2-3dl rizstej
- 2,5 dkg élesztő(ezt nem mértem le....)
- 2ek nádcukor
- 1csipet tengeri só
Az eredeti recept szerint:
- 10dkg margarin
- 5dkg nádcukor
- fahéj, vagy karob
- másfél pohár dió
- fél pohár nádcukor
Kinyújtjuk a tésztát, kb A3as méretűre (rémes méretmegadás, de ha kb akkora volt az ideális, akkor ezt kell ideírnom, ezt azért fontos, mert a második adagot nagyobbra nyújtottam a próba kedvéért, de nem volt az igazi.) Megszórom/megkenem a töltelékkel, és jó szorosan feltekerem.
1,5-2cm szaletekre vágom, tepsibe teszem, és 20percre hűtőbe teszem. 180, de inkább 200 fokos sütőben 20 perc alatt kisütjök.
Nagyon finom. Érdemes két adagot készíteni egyszerre, mert elfogy.... bőven.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése