Kölesbatyu

Az egész úgy kezdődött, hogy kezdtem unni, hogy reggelire mindig gabonakása van. A változást elősegítette még az is, hogy egyik reggel, a szokásos reggeliidőnket már a kocsiban kellett tölteni, így ott is falatozható dologra volt szükség. Így került elő a Napfénye Élet Alapítvány eddig csak este ágyban nézegetett könyve a konyhában is. Bevált, örülök hogy rászántam magam, mert nagy sikerélményt okozott.

Hozzávalók 10-12db-hoz

Töltelék
  • 15dgk köles
  • 5-6dl víz vagy rizstej
  • 3 dkg mazsola
  • 10dkg mazsola
  • citromlé ízlés szerint
  • vanília
Összefőzöm a töltelék hozzávalóit, míg a köles megpuhul, és már kész is a hamis túró.Kockákra vágom a kb fél cm-re kinyújtott tésztát, és a darabok között egyenletesen elosztom a tölteléket. 20 perc alatt kisütöm(1kg tészta készült, így szilvalekváros is lett, és az is nagyon fini. )

5 megjegyzés:

Kata írta...

Húúú, ez nagyon tetszik!!! Muszáj leszek erőt venni magamon és kipróbálni ezt a házi leveles tésztát, pedig ettől a sok pihentetéstől - hajtogatástól kiráz a hideg ... kinek van ehhez idege /ideje?? :o)))

Unknown írta...

Megéri. A hajtogatások közötti várakozásban be lehet tenni mosást, ki lehet teregetni, és én pont élvezem, hogy a van ami kicsit megszakítja a házimunka monotonitását.
Sok sikert, várom a beszámolót.

Renata Kalman írta...

szia!
Épp tegnap ettünk kölestúrós palacsintát :)

Kata írta...

Hehe, a házimunka monotonitását a két lányom állandó jelleggel képes megszakítani, ahhoz nem kell leveles tészta :o)))))) Tényleg meg kell majd szerveznem, de azért megoldom majd! És mesélek!

Kata írta...

No, igaz, nem siettem el, de tegnap nálam is elkészült a leveles tészta, krémest csináltam belőle ;o) Nagyon finom lett!

Related Posts with Thumbnails