Ez egy elvileg alap dolog, de én még sose csináltam, csak felnéztem azokra, akik csinálták. Nagyon bonyi dolognak tűnt a késztermék alapján. Az egyik szakácskönyvemben kivételesen elolvastam a receptet, és nem tűnt olyan nehéznek, csak türelem kell hozzá, amit főzés esetén egész jól ki tudok magamból csikarni.
- 40dkg teljes kiőrlésű liszt
- 10dkg növényi margarin
- 2,5dl víz
- 1ek. citromlé
- egy csipet tengeri só
- 10dkg teljes kiőrlésű liszt
- 30dkg növényi margarin
Kinyújtjuk a kemény tésztát, és a közepébe tesszük a lágyat. A széleket ráhajtjuk, és kinyújtjuk, majd összehajtjuk. 30 percet pihentetjük ismét a hűtőben. A nyújtás hajtogatás metódust 3szor megismételjük, pihentetéssel együtt. Utána kinyújtjuk, és kisütjük töltelékkel, anélkül, sósan édesen, kinek hogy tetszik.
2 megjegyzés:
Szilda!
És nálatok mi készült végül belőle;-) Egyébként neked sikerült levelesre? Mert Vera is megcsinálta ezt egyszer http://veravegakonyhaja.blogspot.com/search?q=leveles+t%C3%A9szta+alaprecept , és ő akkor azt írta, nem igazán lett leveles ezzel a recepttel.
Szia! ajánlom a köv bejegyzést:). A tészta szerintem remek lett.
Megjegyzés küldése