Alma áradat megint

Újabb adag hibás alma került szegről végről a birtokunkba, hisz kihasználtuk a hosszúhétvége kínálta rengeteg szabadban tölthető időt. Szombaton nagy út várt ránk, tanyákat néztünk jövőbeli otthonunkat tervezgetve. Elemózsia nélkül nem kelhettünk útra, úgyhogy fogtuk az ütődött almákat, és készítettünk belőle valamit, amit még szívesen eszünk, annak ellenére, hogy elég sok alma fogy nálunk mostanában. Ekkor már nem csak az almákat fogtuk, hanem én a fejemet is, hogy mi az amire még erőmből is futja, és nem almáspite. Mi más lenne, mint almásCSIGA:D. Gergőm furán nézett, sose hallott még olyat (ezen már csak akkor lepődött meg jobban, amikor azt montam, hogy én sem)de rábólintott(úgysem volt más választása).
Készítettem egy tésztát, a fahéjas csiga recept alapján, kicsit több élesztővel. A töltelék rengeteg alma, 2 pohárnyi apróra tört dióval és egy kis mézzel keverve. Persze Gergő egy kis fahéjat is csempészett bele, mert nem tudta, hogy én meg a tésztát fűszereztem vele, de nem ártott neki:D.
Hagytam megkelni a tésztát, utána két részletben kinyújtottam, feltekertem, felszeleteltem, és szép sorjában kisütöttük.
Mesés lett. A sok élesztő miatt olyan habos lett a tészta sütés után is, hogy alig győztünk áradozni róla.










Persze a rengeteg alma, amit a tölteléknél említettem, túl rengeteg lett. Erőm már kevés volt, így kigondoltam, hogy keverek hozzá annyi lisztet amennyit felvesz, puszedliket formálok belőle, és ezzel kész az almáspuszedli. Remek találmány. Nem hittem hogy ennyire finom lesz. Javaslom mindenkinek, mint leggyorsabb almás recept. Még egyszer ide pötyögöm annak a hozzávalóit, hogy ne kelljen bogarászni följebb.
2 rész reszelt alma
1 rész darált dió
fahéj, méz/cukor ízlés szerint
list, amennyit felvesz az alma.
Jó ragacsos, de formálható tésztát kapunk. 4cm átmérőjű korongokat formálunk belőle, és kisütjük.
(Egek párom nem fotózta le a puszedliket:(, ezt pótolni fogom a következő adagnál, addig a fantáziátokat kell használni, nincs mese.)

3 megjegyzés:

Anyul írta...

A Hetedik Te magad légy!

Gyere és játssz velem!

www.hazisarkany.blogspot.com

Anyul

Névtelen írta...

Tetszik az új dizájn!
M.

Unknown írta...

Köszönöm, de még dolgozunk rajta. Elmélyültem a htmlkód rejtelmeiben, bár szegény Gergőm is megkapja a maga feladatait, amikor én már besokallok.

Related Posts with Thumbnails